top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά άφοβα!



Όλοι έχουμε κουραστεί με την ρουτίνα στην καθημερινότητά μας. Ακόμα και στην ρουτίνα της διατροφής μας. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε μια πινελιά που θα δώσει χρώμα και αλλαγή στο μενού της καθημερινότητάς μας.


Πιο κάτω είναι τροφές που υπάρχουν γύρω τους μύθοι σχετικά με το αν μπορούμε να τις καταναλώνουμε άφοβα επι καθημερινής βάσης.


ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τρώγοντας αβοκάντο βάζουμε γεύση στα πιάτα μας και το καλύτερο; Δεν παχαίνει αν το τρώμε καθημερινά. Μας κάνει να νιώθουμε πιο πλήρης. Επίσης συνδυάζεται τέλεια με πολλές τροφές. Περιέχει αμινοξέα, ωμέγα-3 λιπαρά και περισσότερες από 10 πρωτεΐνες.


ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα θετικά των αμυγδάλων είναι πολυάριθμα. Χιλιάδες μελέτες έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωσή τους είναι ωφέλιμη αφού μειώνει την πιθανότητα για πολλές παθήσεις όπως της ασθένειας Διαβήτη τύπου ΙΙ και μείωση της κακής χοληστερόλης. Επίσης βοηθούν κατά πολύ στην καλή λειτουργία της καρδίας και του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν καθημερινά σαν σνακ ή ακόμα και σε συνδυασμό με άλλες τροφές όπως μέσα σε κέικ ή σε σαλάτες.


ΜΠΑΝΑΝΑ

Το καλύτερό τους; Μπορείς πολύ εύκολα να τις βρεις. Η καθημερινή κατανάλωση μπανάνας μπορεί να βοηθήσει πολύ σε θέματα κούρασης και να δώσει ενέργεια. Επίσης βοηθούν σε προβλήματα ψυχολογίας αφού περιέχουν ουσία (την τρυπτοφάνη) που βοηθά στην χαλάρωση και ευδιαθεσία. Μπορούμε εχτος από σνακ να τις χρησιμοποιήσουμε και σε κεικς ή σε smoothies.


Το μυστικό είναι με μέτρο! Και οι 3 είναι τροφές που είναι σχετικά ψηλές θερμιδικά οπότε η ποσότητα είναι πολύ σημαντική!

bottom of page