top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Σωστή διατροφή από νωρίς!

Updated: Oct 18, 2020




Τα θεμέλια μιας ισορροπημένης διατροφής και των υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινούν να αναπτύσσονται απο μικρή ηλικία. Είναι καθήκον ενος γονιού να μάθει στο παιδί του να τρέφεται σωστά λαμβάνοντας ισορροπημένα γεύματα και ποικιλία διαφόρων τροφών. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, περίπου 70%, για το τι τρώει ενα παιδί ευθύνεται στους γονείς.


Τι μπορεί λοιπόν να κάνει ένας γονίος?


1. Είναι σημαντικό μια οικογένεια να εχει τουλάχιστον ένα κοινό γευμα στο τραπέζι. Τα γεύματα στο τραπέζι έχει αποδειχτεί όυι βοηθούν στο να τρώς πιο αργά, να αναπτύξεις το αίσθημα του κορεσμού και συνήθως βοηθούν στις πιο υγιεινές επιλογές σχετικά με το φαγητό.


2. Είναι σημαντικό οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους απο μικρή ηλικία να δοκιμάζουν ολες τις τροφές.


3.Απο μίκρη ηλικία τα παιδια να μάθουν από νωρίς τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στα φαγητά έτσι ώστε σιγά σιγά η γεύση να γίνετε γνώριμη αν κάποιο παιδί δεν τα τρώει καθόλου.


4. Τα υγιεινά σνακ πρέπει να είναι πάντα στο σπίτι και να μειωθεί η διαθεσιμότουα σε ότι αφορά τα πατατάκια και σοκολάτες στα ντουλάπια. Αν υπάρχουν γλυκά και γενικά εύκολες ανθυγιεινές λύσεις, τότε το παιδί είναι πιο εύκολο να το καταναλώσει. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να απαγορετούν εντελώς διότι η απαγόρευση συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Παν μέτρον άριστον!


5. Παροτρείνετε τα παιδιά σας να είναι οι βοηθοί σας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Με αυτό τρόπο μαθαίνουν κάποιες βασικές ικανότητες στην μαγειρική και φυσικά τα υλικά

bottom of page