top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Παιδική παχυσαρκία και Covid-19


Παρατηρώντας τα στατιστικά παγκόσμιας παχυσαρκίας, φαίνεται ότι πολλά παιδιά ανά το παγκόσμιο αυτή τη χρονιά, λόγω του ότι ήταν λιγότερο δραστήρια, ότι έτρωγαν περισσότερο φαγητό αρκετά ψηλό θερμιδικά, και πιο έντονη συχνότητα μεταξύ των γευμάτων, έχει ως αποτέλεσμα στο να αυξάνονται κατά πολύ τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά είναι πιθανό να παραμείνουν παχύσαρκα έως την ενήλικη ζωή τους και πιο πιθανό να αναπτύξουν μη μεταδοτικές ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις σε νεαρή ηλικία.


Για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά χρειάζεται στήριξη και καθοδήγηση πρώτα από τους γονείς και έπειτα από κάθε άτομο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Αν έχετε παρατηρήσει αύξηση στο σωματικό βάρος των παιδιών σας το τελευταίο διάστημα, είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιο διατροφολόγο ούτως ώστε να σας βοηθήσει και εσάς και το ίδιο το παιδί στο πως να το διαχειριστείτε βελτιώνοντας τις διατροφικές του συνήθειες και στην διαχείριση του βάρους του.


''Overweight and obese children are likely to stay obese in adulthood and more likely to develop non-communicable diseases''.
bottom of page