top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Είναι το καλοκαίρι κατάλληλη περίοδος για κάποιον να είναι σε πρόγραμμα διατροφής;


Είναι το καλοκαίρι σωστή περίοδος για να συνεχίσω να είμαι σε ένα πρόγραμμα διατροφής;


Τις τελευταίες μέρες συζητώντας με διάφορους πελάτες μου βλέπω ότι πολλοί δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της διατροφής τους λόγω διαφόρων κοινωνικών υποχρεώσεων και εξόδων. Λόγω του ότι γενικά το καλοκαίρι είναι σε γενικές γραμμές μια πιο χαλαρή περίοδος, μπορεί να προκύπτουν πιο πολλές έξοδοι από ότι συνήθως και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί επακριβώς ένα πρόγραμμα διατροφής.


Τι θα συμβούλευα κάποιον: Σίγουρα δεν είναι μια περίοδος ρουτίνας ανάφερα και προηγουμένως αλλά σίγουρα αν κάποιος παρακολουθείτε από κάποιον διατροφολόγο θα τον βοηθούσε τουλάχιστον να σταθεροποιήσει το βάρος του και να μην τελειώσει το καλοκαίρι με πολλά παραπάνω κιλά. Μπορούμε να το δούμε και ως πρόκληση επειδή γενικά η ζωή μας είναι γεμάτη με κοινωνικές υποχρεώσεις και εξόδους οπότε αυτό είναι κάτι που θα συμβεί πολλές φορές στο σύνολο του χρόνου. Αν λοιπόν μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε σωστά παρόμοιες περιπτώσεις μόνο με αυτό τον τρόπο θα γίνει τρόπο ζωής.


Αν το δούμε και από μια άλλη οπτική γωνία, το καλοκαίρι είναι από τις καλύτερες περιόδους να κάνει κανείς δίαιτα γιατί ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι καύσεις αυξάνονται και το σώμα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με το περιβάλλον. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την υιοθέτηση μιας ελαφριάς διατροφής. Γι΄αυτό λοιπόν σε συνδυασμό με τη θάλασσα, το κολύμπι και τα διάφορα άλλα καλοκαιρινά σπορ απολαύστε το φαγητό σας χωρίς τύψεις με αποτέλεσμα να σας οδηγήσει σε μία μικρή απώλεια βάρους ή σε συντήρηση του ήδη υπάρχοντος βάρους.

bottom of page