top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Διατροφικές συμβουλές για τα ταξίδια σας!



Σχεδιάζετε ένα προσωπικό ή επαγγελματικό ταξίδι και αναρωτιέστε πώς θα διατηρήσετε την διατροφή σας ισσορροπημένη χωρίς πολλές διατροφικές παρεκλήσσεις;


Καταρχάς επειδή είστε μακριά από το σπίτι σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε ανεξέλεγκτα ή να ενδώσετε στις κακές σας συνήθειες. Υπάρχει πάντα ένας τρόπος να παραμείνετε υγιείς καθ'όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας.


Εδώ είναι 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς:


  1. Μείνετε ενυδατωμένοι! Πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό όπου και να πάτε!! Σιγουρευτείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού την ημέρα. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού και είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευεξία σας.

  2. Πολλή περπάτημα! Το περπάτημα τόσο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας, βοηθά και για να εξερευνήσετε την πόλη που επισκεφτήκατε! Είναι ένας τρόπος άσκησης κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας και βοηθά να χάσετε κάποιες από τις επιπλέον θερμίδες που πιθανόν να έχετε καταναλώσει.

  3. Συμπεριλάβετε χρώμα στο φαγητό σας! Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε το πράσινο χρώμα στο γεύμα σας παραγγέλλοντας σαλάτα πριν από τα κύριος πιάτο σας ή ακόμα και σαλάτα για το κυρίως γεύμα σας! Το γεγονός ότι είστε διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες.

  4. Μη αφήνετε τον εαυτό σας πεινασμένο! Προσπαθήστε να έχετε μικρά και συχνά γεύματα και κατά την διάρκεια των διακοπών περίπου κάθε δυόμισι με τρεις ώρες.

  5. Δεν χρειάζεται να φάτε τα πάντα! Μην αφήσετε τις διακοπές ή το ταξίδι σας να καταστρέψουν τις μέχρι στιγμής προσπάθειες σας. Επίσης, προσέξτε με τα buffet γεύματα. (Εάν έχετε buffet, προσπαθήστε να γεμίσετε μόνο μία φορά και να φάτε μόνο αυτά που έχετε τοποθετήσει στο πιάτο σας και περίπου το μισό του πιάτου να είναι σαλατικά).

  6. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα όπως αυτά των αεροπλάνων ή των αεροδρομίων. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι πολύ καλύτερο να συσκευάσετε μαζί σας για το αεροπλάνο μερικές υγιεινές επιλογές για σνακ όπως για παράδειγμα μπάρες δημητριακών, σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή κάποιο φρούτο.

Συμβουλή μπόνους: Μην ξεχάσετε να ξεκουραστείτε και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Απολαύστε τις διακοπές σας τρώγοντας πάντα με μέτρο και πάντα να απολαμβάνοντας αυτό που τρώτε!


bottom of page