top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

4 τρόποι για να ξαναβάλεις την διατροφή στο πρόγραμμα σου

Έχεις βγεί από την ρουτίνα σου, προσπαθείς να ξαναμπείς αλλά δεν μπορείς;


Υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε γρήγορα τη διατροφή σας και τη φυσική σας κατάσταση. Αν πήρατε βάρος το τελευταίο διάστημα είναι καλό να το χάσετε τώρα, όσο είναι νωρίς! Και όσο πιο νωρίς είναι η προσαρμογή είναι ευκολότερη! Τι γίνετε όμως όταν δεν μπορείς να μπείς με τίποτα σε πρόγραμμα;


Βρείτε λοιπόν παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε ευκολότερα σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.


1. Αρχικά οργανωθείτε σωστά! Φροντίστε να φτιάξετε λίστα με αυτά που χρειάζεστε από την υπεραγορά έτσι ώστε να έχετε τα απαραίτητα που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο σωστά το εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής σας.


2. Ξεφωρτοθείτε τα περισσεύματα φαητών και γλυκών από το ψυγείο. Είτε φροντίστε να φτιάξετε σαλάτα και να την συνοδέψετε με κάποιο από τα πιο άλιπα και λιγότερα λιπαρά φαγητά, είτε μοιράστε τα στους καλεσμένους, συγγενείς σας.


3. Οργανώστε τα ενδιάμεσα σας. Πάρτε ξηρούς καρπούς, φρούτα και διάφορες μπάρες στον χώρο εργασίας σας έτσι ώστε να μην καταφεύγετε σε εύκολες και παχυντικές λύσεις.


4. Εντάξετε ξανά την γυμναστική. Αν δε γυμναζόσασταν μέχρι τώρα ξεκινήστε την. Για όλα υπάρχει χρόνος αρκεί να υπάρχει θέληση. Ακόμα και 10 λεπτά την ημέρα ένα γρήγορο περπάτημα στην γειτονιά, στο τέλος την βδομάδας ειναι συνολικά 70 λεπτά! Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν την διαφορά! Το πιο βασικό είναι να μην ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα στερητικής διατροφής για να χάσετε πολύ γρήγορα τα κιλά (π.χ. 3-5 κιλά σε μία εβδομάδα) και μετά να ξανακυλήσετε σε κακές συνήθειες διατροφής. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ξαναπάρετε όσα με κόπο χάσατε και θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Το πρόγραμμα διατροφής σας πρέπει να είναι βασισμένο στις συνήθεις και τον τρόπο ζωής που έχετε μέχρι στιγμής για να μπορείτε να το ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα!


.

.

bottom of page