top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Τρόποι άσκησης στις διακοπές






Η πιο συχνή δικαιολογία για άσκηση είναι το "δεν έχω χρόνο"! Τώρα λοιπόν που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ενσωματώστε στο πρόγραμμα σας δραστηριότητες που βοηθούν στην άσκηση.


- Ζούμε σε νησί όποτε η θάλασσα και οι θαλάσσιες δραστηριότητες είναι ενας ευχάριστος τρόπος να κάνετε άσκηση ακόμα και τις μέρες καύσωνα.


Περπάτημα στην παραλία: Μπορεί να ακούγετε απλό αλλά το περπάτημα στην άμμο απαιτεί 2.1-2.7 φορές περισσότερη κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια!


Κολύμπι: Το κολύμπι είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα αφού ενισχύει την υγεία, γυμνάζει και δυναμώνει το σώμα, τονώνει το ανοσοποιητικό και πολλά άλλα. Η χρήση αντίστασης του νερού σαν όργανο γυμναστικής, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια πλήρη προπόνηση χωρίς κίνδυνο τραυματισμού!

Θερμίδες: 30' για ένα άντρα χάνει 276 θερμίδες, 30' για μια γυναίκα χάνει 221 θερμίδες


Ρακέτες: Το πιο δημοφιλές παιχνίδι εκτός νερού στην άμμο και μια εξεραιτικά διασκεδαστική μορφή άσκησης! Γυμνάζεται όλο το σώμα αλλά και η καρδία!

Θεμίδες: 30' για ένα άντρα χάνει 197 θερμίδες, 30' για μια γυναίκα χάνει 157 θερμίδες.


Beach Volley: Ακόμη ένας διασκεδαστικός τρόπος άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα και ειδικά τα πόδια και τους γλουτούς. Ξέρατε ότι 1 ώρα beach volley καίει περίπου 430 θερμίδες;


- Άν λοιπόν οι διακοπές σου είναι σε βουνό τότε συνδυάστε την απόλαυση της ομορφιάς της φύσης με την άσκηση!


Πεζοπορία: Προγραμματίστε πεζοπορίες με όλη την οικογένεια ή με τους φίλους σας και συνδυάστε περπάτημα με εξόρμισεις στην φύση!


Ποδήλατο: Δοκιμάστε εξερευνήσεις με ποδήλατο ή εκμεταλλευτείτε μονοπάτια ειδικά για ποδηλαδία. Μια καινούργια εμπειρία για εσάς που πάλι συνδυάζει περιπέτεια, άσκηση και διασκέδαση!


Καλές διακοπές και να περάσετε όμορφα!

bottom of page