top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Τροφές που μειώνουν το άγχος!


Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που αν τις εντάξετε στην διατροφή σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και να μειώσετε το άγχος της καθημερινότητας;

Αρχικά, οι καθημερινές ταλαιπωρίες της ζωής προκαλούν την αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης στον οργανισμό μας, η οποία κορτιζόλη προκαλεί πόθους για φαγητό. Στις γυναίκες αυτές οι επιθυμίες τείνουν να είναι πιο ισχυρές για υδατάνθρακες και κατα το πλείστον γλυκά τρόφιμα. Αλλά, όσο περισσότερο τρώμε, τόσο χειροτερεύει η διάθεση μας αφού η κορτιζόλη μα προκαλεί περισσότερο πρόβλημα ενεργοποιώντας ένα ένζυμο στα λιπαρά μας κύτταρα το οποίο μετατρέπει την κορτιζόνη σε περισσότερη κορτιζόλη. Δεδομένου ότι τα σπλαχνικά μας λιπώδη κύτταρα (αυτά στην κοιλιά μας, γύρω από τα ζωτικά μας όργανα) έχουν περισσότερα από αυτά τα ένζυμα, το άγχος προκαλεί πολλές γυναίκες να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά. Όσο περισσότερο το στρες, τόσο περισσότερο εμφανίζεται η κοιλιακή ή κεντρική παχυσαρκία.


Τροφές όπως:


Σπαράγγια

Αβοκάντο

Μούρα

Τσάι χαμομήλι

Μαύρη σοκολάτα

Σκόρδο

Πράσινο τσάι

Πορτοκάλια

Καρύδια

Κάσιους


μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους λειτουργώντας από μόνες τους ώς αντικαταθλιπτικά και εντάσσοντας τις στην καθημερινότητα μας μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

bottom of page