top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Τα καλοκαιρινά φρούτα παχαίνουν;



Τα καλοκαιρινά φρούτα λόγω των έντονων χρωμάτων, αρωμάτων και την έντονη γεύση υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση ότι είναι είναι πιο παχυντικά συγκριτικά με φρούτα άλλων εποχών. Για κάθε εποχή, τα φρούτα παράγονται για να εξυπηρετούν ακριβώς τις ανάγκες κάθε εποχής. Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι μια δροσερή επιλογή στη ζέστη, καθώς είναι πλούσια σε νερό (80-94%) και δεν περιέχουν λίπος και χοληστερόλη. Περιέχουν βιταμίνες είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διάφορες άλλες ουσίες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του σώματος και οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Ακόμα ένα συχνό ερώτημα είναι αν τα καλοκαιρινά φρούτα βοηθούν στο αδυνάτισμα. Αν τα καταναλώσουμε σε φυσιολογική ποσότητα, σαφώς και βοηθούν. Μάλιστα, λόγω της γλυκύτητας τους μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο. Επίσης για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια μπορούν να καταναλωθούν σαν κυρίως γεύμα με τον συνδυασμό πρωτείνης όπως τυρί σε χαμηλά λιπαρά ή τυρί τύπου cottage που είναι καλη πηγή πρωτείνης και χαμηλό σε λιπαρά σαφώς. Αν αντικατασταθούν με το κυρίως μας γεύμα σαφώς και η ποσότητα που δικαιούμαστε είναι μεγαλύτερη.


Να θυμάστε σε μια ισορροπημένη διατροφή δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα, καθώς επιτρέπονται τα πάντα με μέτρο και σύνεση.


bottom of page