top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Σχόλια βάρους!


Σκέφτηκες ποτέ ότι το σχόλιο που μπορεί να κάνεις κάποιου για την εικόνα του, πως μπορεί να τον επηρεάσει και πως μπορεί να τον κάνεις να νιώσει;


Κάποιες φορές ακόμη και τα καλοπροαίρετα σχόλια σχετικά με το σωματικό βάρος μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του ανθρώπου. Έτσι είναι καλό να αποφεύγονται είτε αυτά είναι καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα σχολία!


Δεν είναι λίγες φόρες που ήρθα αντιμέτωπη με περιστατικά απο άτομα που τα έχουν κακοχρακτηρίσει για το βάρος τους. Ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι άνθρωποι μπορεί να πουν πράγματα που δεν είναι απλώς ασήμαντα αλλά μπορούν στην πραγματικότητα να επηρεάσουν την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου και να τον ρήξουν συναισθηματικά.


Φυσικά, δεν είναι όλα κακοπροαίρετα και αρκετά από αυτά κρύβουν πραγματικό ενδιαφέρον προς τον άλλο. Αντί όμως να πεις σε κάποιον που νοιάζεσαι ότι πάχυνε ή αδυνάτισε, ρώτα τον με ωραίο τρόπο αν τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει κάτι στην ζωή του και στις συνήθειες του. Ίσως να θέλει να μιλήσει κάπου και να μην μπορεί.

Δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένες γνώσεις για να μην γίνεις αδιάκριτος και προσβλητικός αλλά να δείξεις ενδιαφέρον και συμπόνια.


Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για πιο λόγο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βάλει η να χάσει βάρος. Μπορεί αυτός ο λόγος να είναι από κάποια ασθένεια που μπορεί να έχει, κάποια ανισσοροποία με τις ορμόνες, μπορεί να πέρνει κάποιο φάρμακο που να επηρεάζει το βάρος του ή ακόμη και από ψυχολογικούς παράγοντες.


Έτσι είναι καλύτερα να αποφεύγονται κάθε είδους σχόλια σχετικά με το βάρος!

bottom of page