top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Ενυδάτωση και χειμώνας

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς συμμετέχει στις βασικές του λειτουργίες, όπως στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, οξυγόνου, ορμονών, ενζύμων και γλυκόζης στα κύτταρα, στη μεταφορά και τη χρήση υδατοδιαλυτών βιταμινών, αλλά και στην αποβολή τοξινών και άχρηστων ουσιών από το σώμα.


Δεν πρέπει όμως να βασιζόμαστε στο αίσθημα της δίψας, καθώς η δίψα μειώνεται σε κρύες συνθήκες και μπορεί να μας οδηγήσει σε αφυδάτωση.


Τα χειμερινά ροφήματα λοιπόν αποτελούν την ιδανική μέθοδο ενυδάτωσης κατά την περίοδο του χειμώνα. Εκτός από ενυδάτωση, προσφέρουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.


Δεν πρέπει να λείπει από την μέρα μας το τσάι αφού είναι ελεύθερα θερμίδων εφόσον δεν προσθέσουμε ζάχαρη, γάλα ή κρέμα. Έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ ιδιαίτερα για το τσάι πολλές μελέτες υποστηρίζουν τις ευεργετικές δράσεις του στην υγεία. Είναι καλό να επιλέγουμε τσάι από βότανα που να μην περιέχουν καφείνη αφού δεν τα καθιστά ιδανική λύση ενυδάτωσης, λόγω της διουρητικής τους δράσης.


Εκτός από την ενυδάτωση μπορεί να προσφέρουν και άλλα ώφελη όπως να βοηθούν στην απώλεια βάρους μειώνοντας την κατακράτιση, τόνωση του ανοσοποιητικού και μείωση του στρες.



Διατροφολόγος - Μαρία Πιερή

bottom of page