top of page
  • Writer's pictureMARIA PIERI

Γυμναστική - Ένα αληθινό παράδειγμα ότι δεν είναι ποτέ αργά για να αρχίσεις να γυμνάζεσε!

Updated: Feb 26, 2018

Πιστεύετε πως η φυσική άσκηση και η γυμναστική έχει όριο ηλικίας; Και βέβαια όχι! Αντιθέτως όσο μεγαλύτερος τόσο περισσότερο όφελος έχει σε εσένα το να γυμνάζεσαι επί καθημερινής βάσεως. Και όσο το συχνότερο, τόσο περισσότερο και το όφελος.


Η γυμναστική μπορεί να μας προσφέρει πολλά όσον αφορά την υγεία μας με το να καλυτερεύει την ποιότητα ύπνου, την μείωση της αντιγήρανσης, την μείωση του στρες, να βοηθά στο τρόπο σκέψης μας, να βελτιώσει την αντοχή και τον μεταβολισμό μας καθώς και πολλά άλλα. Επίσης η έντονη γυμναστική επί καθημερινής βάσεως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες όπως διάφορα είδη καρκίνου, καρδιαγγειακή νόσο, έμφραγμα και βοηθά στην απώλεια βάρους όταν συνοδεύετε με την κατάλληλη διατροφή.


Τι λέτε να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας από μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας γίνοντας πιο κινητικοί και αλλάζοντας όσο περισσότερο μπορείτε τις καθιστικές σας συνήθειες ξεκινώντας από τα πιο απλά όπως να προτιμήσετε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα, να πάτε για περπάτημα αντί να κάθεστε στην τηλεόραση ή ακόμη και να πλύνετε το αυτοκίνητο αντί να το πάρετε για πλύσιμο. Μικρές αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα οφέλη!


Σκεφτείτε το και αλλιώς! Έχετε άλλες 23 ½ ώρες ανά ημέρα για να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Μισή ώρα να αφιερώνετε καθημερινά για την φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας δεν νομίζω να είναι πολύ!


Το παρακάτω βιντεάκι μας υπενθυμίζει ότι η γυμναστική δεν έχει ηλικία και ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά!


bottom of page